Istorija preduzeća NIVEL d.o.o. počinje daleke 1980 godine za vrijeme bivše Jugoslavije koja je bila socijalistička zemlja i koja nije dozvoljavala razvoj privatnog biznisa.

U to vrijeme Vladimir Đurović sa braćom osniva Samostalnu zanatsku građevinsku radnju kao osnovu za razvoj budućeg porodičnog biznisa.

 

Zanatska radnja se bavila svim zanatima koji su vezani za građevinarstvo.

Čak i u to vrijeme Zanatska radnja je uspijevala da sarađuje sa velikim društvenim preduzećima (Kombinat aluminijuma, Elektroprivreda, Telekom).

Zanatska radnja je zapošljavala od 5 do 50 ljudi zavisno od potreba posla koji se obavaljao.

 

Nakon promjene vlasti , uvođenja višepartijskog sistema i tržišne ekonomije te promjene Zakona o preduzećima, omogućeno je privatnim licima osnivanje preduzeća i tako je 1991 godine registrovano preduzeće “NIVEL”.

 

Osnovna djelatnost preduzeća je bila prodaja na veliko i malo građevinskog materijala.

U okviru te djelatnosti otvoreni su i mali pogoni za obradu željeza, izradu fert gredica kao i pogon za usluge rezanja i kantovanja iverice, medijapana i ostalih sličnih materijala.

 

Osnovna politika vlasnika i direktora preduzeća G.Vladimira Đurovića od samog početka pa do današnjeg dana je visoka organizovanost i stručna radna snaga na svim nivoima kao i postepeno širenje preduzeća zavisno od zahtjeva tržišta i realnih mogućnosti preduzeća.

 

NIVEL je uveo informacioni sistem 1995 godine i to mu je omogućilo kvalitetno praćenje poslovanja, profita kao i mogućnost planiranja poslovnih poteza.

 

Od samog početka okruženje u kojem je poslovalo preduzeće NIVEL bilo je veoma teško.

Počeo je raspad Jugoslavije i ratovi te ekonomske sankcije koje je međunarodna zajednica uvela Srbiji i Crnoj Gori.

Sankcije su prouzrokovale ogromnu ekonomsku krizu i inflaciju (preko 1.000.000.000 %).

Ipak preduzeće NIVEL je uspjelo da opstane i u tako otežanim uslovima.

 

Do  1999 godine nabavka materijala je uglavnom bila iz Srbije ali kako su u tom periodu odnosi Srbije i Crne Gore došli u krizu NIVEL se orjentiše ka dobavljačima u okruženju i Evropi.

1999 godina je inače bila vrlo presudna jer je te godine Crna Gora uvela njemačku marku kao valutu i time bila potpuno odvojen finansijski sistem.

Iste godine NIVEL mijenja svoju lokaciju i faktički iz početka izgrađuje infrastrukturu za obavljanje posla.

 

2002 godine otvoreno je još jedno stovarište u okviru NIVEL-a na području Zete.

 

Kako je promet rastao nastala je potreba proširivanja magacinskog prostora pa su 2004 godine na placu od 34.000 m2 napravljene 3 hale ukupne površine 7.500 m2 od visoko kvalitetnih termo izolacionih panela.

 

U periodu do 2006 godine NIVEL snadbijeva preko 30 stovarišta širom Crne Gore (najviše na primorju) a učestvuje i u podršci snadbijevanja najvećih građevinskih preduzeća.

Tokom tog perioda kroz kompenzaciju sa građevinskim preduzećima prodato je preko 300 stanova i poslovnih prostora.

 

2006 godine NIVEL odlučuje da i direktno krene sa investicijama u građevinskom sektoru.

 

Kao rezultat te odluke pokrenuto je više projekata izgradnje stambeno/poslovnih prostora koji su sada u raznim fazama izgradnje.

2008 godine NIVEL u saradnji sa partnerom iz Budve osniva preduzeće “NIVEL-INVEST”  sa učešćem 50% vlasništva.